Klanten beoordelen ons met een 9,5
Gratis bezorging in Nederland vanaf €40*
Shop online of bezoek de woonwinkel in Heemskerk
Extra opties
Alleen exacte matches
Zoek in titel
Salontafel Cilamon Zwart - Set van 2
Inspiratie | 15 NOV ’19

Waarom wij als een blok zijn gevallen voor mangohout

Mangohout is een kenmerkend materiaal van de producten van Home67. Mangohout heeft in de basis een warme kleur en door de kleurschakeringen zitten er mooie nuances in het hout. Het geeft meubels een robuuste en sierlijke uitstraling. Elk meubel is uniek!

Het hout van de mangoboom wordt pas gebruikt als de oude boom geen vruchten meer draagt. Om deze reden is mangohout een milieuvriendelijk product. En waar andere hardhoutsoorten langzaam groeien, is de mangoboom een stuk sneller. Mangobomen kunnen in een korte periode erg hoog groeien, tot maar liefst 40 meter hoog en hebben een dikke stam van 3 tot 5 meter omtrek. Daarnaast is mangohout ontzettend sterk.

Wat zijn de voordelen van mangohout?
Mangohout is een duurzaam natuurproduct
Mangohout heeft weinig onderhoud nodig
Het is een kwalitatief sterk houtsoort
Mangohout is zeer betaalbaar
Elk meubelstuk is uniek!

Wat is het nadeel van mangohout?
Tussen de verschillende planken van mangohout zitten kleine oneffenheden

Je snapt het, wij zijn als een blok gevallen voor de eigenschappen van mangohout. Daarom vind je in de collectie van Home67 veel producten van hout van de mangoboom. Zoals deze Salontafel Cilamon. De robuuste tafel combineert mangohout met een stoer, zwart metalen frame. En onze nieuwste aanwinst: Dressoir Luuk. Een industriële eyecatcher in jouw interieur!

TV Dressoir Luuk Hout 120 cm

TV Dressoir Luuk

TV Dressoir Luuk Hout/ Metaal 160 cm

Onderhoud

Hoe moet je mangohout onderhouden? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Mangohout heeft in het algemeen weinig onderhoud nodig en is behandeld tegen vocht en vlekken. Om het hout mooi en levendig te houden raden wij aan om het hout één keer per jaar heel licht op te schuren en te behandelen met Natural Woodsealer (van het merk Oranje Furniture Care). Door deze behandeling behoudt het mangohout zijn originele uitstraling. Een andere optie: u kunt het hout één keer per jaar inwrijven met bijenwas of transparante lak. Bijenwas is een natuurlijk product zonder chemische stoffen, let hierbij wel op dat door het gebruik van bijenwas het mangohout donkerder kan worden. De nerven worden met bijenwas iets meer zichtbaar en het hout gaat iets meer glanzen. Een houten meubel gaat wel ‘leven’ met bijenwas. Een transparante lak is een andere optie. Hiermee lak je een harde laag op het meubel, waardoor het meubel niet gaat ‘leven’.

Salontafel Cilamon Metaal - 70 cm

Salontafel Cilamon

Salontafel Cilamon Zwart - Set van 2

Je snapt het, wij zijn als een blok gevallen voor mangohout

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van mangohout? We blijven mooie producten ontwerpen en onze collectie aanvullen met meubels van mangohout. Houd www.home67.nl dus in de gaten!

Meer inspiratie vind je via onze social media kanalen