Klanten beoordelen ons met een 9,5
Gratis bezorging in Nederland vanaf €40*
Shop online of bezoek de woonwinkel in Heemskerk
Extra opties
Alleen exacte matches
Zoek in titel
Vloerkleed Jeffie Cream Rond ø80 cm
Inspiratie | 24 SEP ’19

Op deze manier vind je het perfecte vloerkleed voor jouw interieur!

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn een nieuw vloerkleed uit te kiezen. Een vloerkleed heeft namelijk een grote invloed op de ruimte. Waar let je precies op bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed?

Een vloerkleed creëert samenhang in een ruimte.

Een vloerkleed in je woonkamer zorgt voor verbinding. Het verbindt de verschillende meubelen in de ruimte: de bank, fauteuil en salontafel. Maar om dit effect te creëren is het formaat van het vloerkleed heel bepalend. Onze tip: De voorste poten van je bank en stoelen moeten op het vloerkleed passen. Op deze manier krijg je een mooi geheel in je interieur!

Het volgende punt: Het materiaal van het vloerkleed. Kies je voor een vloerkleed van natuurlijke materialen of voor een synthetisch vloerkleed? De keuze voor het materiaal is als eerste afhankelijk van je eigen smaak. Maar daarnaast heeft elk materiaal zijn eigen eigenschappen. Wollen vloerkleden zijn erg geliefd, omdat wol temperatuur regulerend is en een warme uitstraling geeft aan de ruimte. Wollen vloerkleden voelen heerlijk warm aan en zijn daarnaast geluiddempend en isolerend. Het voordeel van synthetische vloerkleden is dat deze fijn geprijsd, slijtvast en kleurvast zijn. Bovendien zijn de kleden zeer goed te reinigen.

Karpet Viscose Rond Oker ø200 cm

Karpet Viscose

Salontafel Sarno Zwart 50 x 50 cm

Vloerkleed Viola

Met een vloerkleed kun je alle kanten op!

Naast de materiaalkeuze is ook de structuur nog van belang. Een hoogpolig vloerkleed brengt warmte in je interieur en geeft een luxe uitstraling. Onder de eettafel of bureau is een hoogpolig vloerkleed minder praktisch, in dit geval raden wij een laagpolig vloerkleed aan. Het voordeel van laagpolige vloerkleden is dat ze minder snel slijten en makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Daarnaast zien ze er strak uit in het interieur, maar bieden daarnaast een gezellige sfeer in huis!

Vloerkleed Jeffie Cream Rond ø80 cm

Vloerkleed Jeffie

Kussen Tess Petrol 45 x 45 cm

Karpet Loop

Met een vloerkleed haal je direct een warme sfeer in huis

Heb je vragen over deze vloerkleden blog? Of heb je behoefte aan (gratis) interieuradvies om bijvoorbeeld het echte ‘thuiskomen-gevoel’ te creëren? Laat je inspireren door onze blogs of stel je vraag aan onze interieurstyliste, zij helpt je graag!
Meer inspiratie vind je via onze social media kanalen