Klanten beoordelen ons met een 9,4
Gratis bezorging in Nederland vanaf €40*
Shop online of bezoek de woonwinkel in Heemskerk
Extra opties
Alleen exacte matches
Zoek in titel
Inspiratie | 24 SEP ’19

Op deze manier vind je het perfecte vloerkleed voor jouw interieur!

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn een nieuw vloerkleed uit te kiezen. Een vloerkleed heeft namelijk een grote invloed op de ruimte. Waar let je precies op bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed?

Interieurtrend 4 - Donker interieur

Terwijl we het in de vorige blog hadden over een licht en neutraal interieur, kun je juist ook kiezen voor een donker interieur. Van de combinatie ‘donker’ en ‘interieur’ worden veel mensen al snel zenuwachtig. Donkere muren, vloeren en meubels in huis is gedurfd, maar kan echt een gevoel van luxe geven. We kiezen er snel voor om het hele interieur licht te houden en hier en daar misschien wat donkere accessoires toe te voegen. Lichte kleuren hebben ook zeker zijn charmes en maken een ruimte optisch groter. Daarentegen is een donkere woonkamer heel knus, mysterieus en romantisch.

Salontafel Sarno Zwart 60 x 60 cm
Salontafel Sarno Zwart 60 x 60 cm

Eerder werden donkere interieurs als kil gezien, maar inmiddels omarmen we steeds meer het idee dat er juist sfeer zit in de donkere look. Daarnaast hoeft echt niet alles donker te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een zwart vloerkleed op een lichte vloer legt creëer je een mooi contrast. Bij donkere kleuren zijn we snel geneigd om alleen maar aan zwart te denken, maar dat hoeft niet. Denk ook aan kleuren zoals donkergrijs, donkergroen of donkerblauw. Durf je nog een stapje verder te gaan? Wanneer je bijvoorbeeld voor een kleurrijke eyecatcher kiest zal deze er echt uitspringen!

Vloerkleed Jim Black 200 x 280 cm
Vloerkleed Jim Black 200 x 280 cm

Donkere kleuren matchen heel mooi met verschillende houtsoorten

Donkere kleuren matchen heel mooi met verschillende houtsoorten. Een houten vloer is dus altijd goed in een donkere woonkamer, donkere slaapkamer of een donkere eethoek. Heb je geen houten vloer? Voeg dan een aantal houten meubels toe aan jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mangohouten salontafel, dressoir of wanddecoratie. In een donker interieur is het wel van belang dat je voldoende licht kunt binnenlaten wanneer dit nodig is. ‘S avonds is een donker interieur heel sfeervol, maar overdag is het ook wel eens prettig als je wat daglicht hebt in huis. Zet jij de stap naar een donker interieur dit najaar?

Heb je vragen over deze vloerkleden blog? Of heb je behoefte aan (gratis) interieuradvies om bijvoorbeeld het echte ‘thuiskomen-gevoel’ te creëren? Laat je inspireren door onze blogs of stel je vraag aan onze interieurstyliste, zij helpt je graag!

Meer inspiratie vind je via onze social media kanalen