Klanten beoordelen ons met een 9,4
Gratis bezorging in Nederland vanaf €40*
Shop online of bezoek de woonwinkel in Heemskerk
Extra opties
Alleen exacte matches
Zoek in titel
Woontrend | 22 okt ’23

Ovale vormen in huis

Woontrends veranderen voortdurend. Maar één van de trends die de laatste jaren steeds populairder is geworden, is het gebruik van ovale vormen in huis. Ovale vormen kunnen een gevoel van warmte, zachtheid en elegantie aan een ruimte toevoegen, en ze kunnen ook helpen om harde lijnen te verzachten. Hier zijn enkele manieren waarop je ovale vormen in je interieur kunt integreren.

Trendy Badmatten: Comfort en stijl in de Badkamer

In de badkamer draait alles om comfort en functionaliteit, maar dat betekent niet dat stijl moet worden opgeofferd. Een trendy ovale badmat is een geweldige manier om warmte en zachtheid toe te voegen aan deze vaak strakke ruimte.

De ovale vorm breekt met de traditionele rechthoekige vormen en voegt een speels element toe. Kies voor een zachte, pluizige variant en warme kleuren om een gezellige sfeer te creëren. Een ovale badmat kan ook helpen om de harde lijnen van de badkamerinrichting te verzachten en een gevoel van balans te creëren.

Speelsheid in de zithoek of slaapkamer

Een ovale vloerkleed is een leuke manier om een speels element toe te voegen aan je zithoek of slaapkamer. Bij Home67 zijn ovale vloerkleden verkrijgbaar in verschillende dessins, van verweerd vintage design tot gedurfde patronen. De ovale vorm zorgt voor een interessant punt in de ruimte en kan helpen om de ruimte op te warmen.

De voordelen van een unieke vorm

Ovale eettafels zijn al een ruime tijd populair, en dat is niet zonder reden. Ze bieden verschillende voordelen die ze onderscheiden van traditionele rechthoekige eettafels. Ten eerste creëren ovale eettafels een gezellige en intieme sfeer. De afgeronde hoeken zorgen ervoor dat er geen “hoofd” van de tafel is, wat het gevoel van samenzijn bevordert. Bovendien kunnen ovale eettafels vaak meer gasten een plek bieden dan rechthoekige tafels van vergelijkbare grootte, omdat er geen harde hoeken zijn die ruimte innemen.

Ovale vormen kunnen helpen om de ruimte op te warmen, harde lijnen te verzachten en een gevoel van evenwicht en elegantie toe te voegen aan je interieur. Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je huis te verfraaien, overweeg dan zeker de charme van ovale vormen.

Heb je vragen over deze blog? Of heb je behoefte aan (gratis) interieuradvies om bijvoorbeeld het echte ‘thuiskomen-gevoel’ te creëren? Laat je inspireren door onze blogs of stel je vraag aan onze interieurstyliste, zij helpt je graag!

Meer inspiratie vind je via onze social media kanalen