Klanten beoordelen ons met een 9,4
Gratis bezorging in Nederland vanaf €40*
Shop online of bezoek de woonwinkel in Heemskerk
Extra opties
Alleen exacte matches
Zoek in titel
Woontrend | 8 okt ’23

Een huis vol textuur

Verschillende elementen komen samen in een interieur dat barst van textuur. Door een boeiende mix van materialen kun je een huis creëren dat niet alleen gezellig oogt, maar ook interessant is en diepte heeft. Laten we de wereld van textuur verkennen en ontdekken hoe we verschillende patronen, structuren en materialen met elkaar kunnen combineren

Een contrasterend duo

Een geweldige manier om textuur in je interieur te brengen, is door een mix van zachte en harde materialen te gebruiken. Begin bijvoorbeeld met een zacht, gemêleerd wol vloerkleed. De warmte en textuur van de wol zorgen voor een uitnodigende en gezellige sfeer.

Om een verrassend contrast toe te voegen, kun je metalen accenten in het interieur opnemen. Denk aan een bijzettafel met een glanzend metalen frame, of misschien zelfs volledig van dit materiaal. Deze combinatie van wol en metaal creëert een boeiende dynamiek tussen zacht en hard, warm en koud, waardoor je interieur een eigentijdse uitstraling krijgt.

Een mooie balans

Bouclé is een stof die bekendstaat om zijn zachte, wollige textuur. Het kan een heerlijk gevoel van luxe en comfort toevoegen aan je interieur. Om deze zachtheid in evenwicht te brengen en wat diepte te creëren, kun je kiezen voor een latjeswand van hout als achtergrond voor je bouclé meubelstuk. De natuurlijke houtnerf en de warmte van het hout contrasteren prachtig met de zachte, pluizige bouclé. Dit zorgt voor een mooie balans en voegt een rustieke uitstraling toe aan je interieur.

Zachte en harige texturen

Een speelse touch aan je interieur toevoegen kan eenvoudig zijn; denk aan zachte materialen met interessante of harige structuren. Kussens met een getuft dessin, een vachtachtig vloerkleed of een plaid met patroon kunnen al veel doen voor jouw interieur.

Deze textuurrijke elementen creëren een gevoel van gezelligheid en comfort. Plaats ze strategisch in de ruimte, zodat ze een contrast vormen met vlakke oppervlakken, zoals metaal of hout.

In een huis vol textuur is de sleutel tot succes het vinden van een evenwicht tussen verschillende materialen en texturen. Experimenteer met combinaties die jouw persoonlijke stijl weerspiegelen. Het resultaat zal een interieur zijn dat uitnodigend en boeiend aanvoelt. 

Heb je vragen over deze blog? Of heb je behoefte aan (gratis) interieuradvies om bijvoorbeeld het echte ‘thuiskomen-gevoel’ te creëren? Laat je inspireren door onze blogs of stel je vraag aan onze interieurstyliste, zij helpt je graag!

Meer inspiratie vind je via onze social media kanalen