Op deze manier vind je het perfecte vloerkleed voor jouw interieur!

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn een nieuw vloerkleed uit te kiezen. Een vloerkleed heeft namelijk een grote invloed op de ruimte. Waar let je precies op bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed?

Een vloerkleed creëert
samenhang in een ruimte.

Een vloerkleed in je woonkamer zorgt voor verbinding. Het verbindt de verschillende meubelen in de ruimte: de bank, fauteuil en salontafel. Maar om dit effect te creëren is het formaat van het vloerkleed heel bepalend. Onze tip: De voorste poten van je bank en stoelen moeten op het vloerkleed passen. Op deze manier krijg je een mooi geheel in je interieur!

Het volgende punt: Het materiaal van het vloerkleed. Kies je voor een vloerkleed van natuurlijke materialen of voor een synthetisch vloerkleed? De keuze voor het materiaal is als eerste afhankelijk van je eigen smaak. Maar daarnaast heeft elk materiaal zijn eigen eigenschappen. Wollen vloerkleden zijn erg geliefd, omdat wol temperatuur regulerend is en een warme uitstraling geeft aan de ruimte. Wollen vloerkleden voelen heerlijk warm aan en zijn daarnaast geluiddempend en isolerend. Het voordeel van synthetische vloerkleden is dat deze fijn geprijsd, slijtvast en kleurvast zijn. Bovendien zijn de kleden zeer goed te reinigen.

Naast de materiaalkeuze is ook de structuur nog van belang. Een hoogpolig vloerkleed brengt warmte in je interieur en geeft een luxe uitstraling. Onder de eettafel of bureau is een hoogpolig vloerkleed minder praktisch, in dit geval raden wij een laagpolig vloerkleed aan. Het voordeel van laagpolige vloerkleden is dat ze minder snel slijten en makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Daarnaast zien ze er strak uit in het interieur, maar bieden daarnaast een gezellig sfeer in huis!