Kerst op tafel: 5 feestelijke decoratie tips

Met Kerst is een mooi gedekte tafel toch wel één van de eyecatchers in huis, alles mag er in deze tijd wat feestelijker uitzien! De moeite is meestal klein, maar het effect daarentegen heel groot. Met deze 5 decoratie tips tover ook jij jouw kersttafel om voor het feestmaal.

Tip 1

Kleuren: Maak van tevoren een kleurpalet, dit zorgt namelijk voor eenheid en een rustig geheel. Kerst staat gelijk aan de koude dagen, kies daarom bijvoorbeeld voor warme kleuren. Maar denk ook aan materialen met en warme uitstraling, zoals: Hout, bamboe en velvet. Deze kleuren en materialen zorgen direct voor een warme en gezellige sfeer.

Tip 2

Geuren: Leg een aantal eucalyptus takjes op tafel, deze plant met zijn grijs/groene bladeren brengt niet alleen een fijn sfeertje, maar ook een heel frisse geur. De combinatie met het lekker ruikende eten zorgt voor een lekkere geur in huis!

Tip 3

Op Tafel: Een tafellaken of tafelloper mag natuurlijk niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een feestelijk kerstpatroon of een eenvoudig effen laken, voor een chique uitstraling. Wil je graag de tafelschikking bepalen? Maak gebruik van naamkaartjes en maak deze zelf in combinatie met een dennenappel of een blaadje van de hulst. En houdt je gasten in stijl op de hoogte met een zelf gemaakte menukaart!

Tip 4

Opbouw: Probeer hier te werken in laagjes. Een kom op een bord staat bijvoorbeeld gezelliger dan twee platte borden op elkaar. Een lepel kun je schuin op de kom leggen of maak er samen met je servet een pakketje van. Laat de normale glazen in de kast en ga voor mooie wijnglazen.

Tip 5

Decoratie: Maak verschillende kerststukken of maak een zee van kaarsen in verschillende maten. Heb je niet zo’n brede tafel maar wil je het toch sfeervol aankleden? Hang dan een aantal papieren kerststerren aan het plafond of een groep kerstballen aan touwtjes.

Het team van Home67 wenst iedereen prettige feestdagen en een fijn 2020!