Je huis inrichten? 6 tips voor online interieur shoppen

Stay Home67, Stay Safe!

Op dit moment kan je helaas niet de woonboulevard afstruinen naar nieuwe meubels en een dosis inspiratie. In plaats daarvan zit je waarschijnlijk binnen op de bank te klikken van de ene naar de ander website, op zoek naar mooie producten voor je interieur (die je normaal gesproken in het echt kan bewonderen in de winkel/ showroom!). Ook de verkoper die je van extra tips kan voorzien staat niet meer tot je beschikking. Daarom willen we je graag helpen met tips voor het online shoppen voor je interieur!

1. Maak een Pinterest bord

De eerste stap is allerlei plaatjes verzamelen die je aanspreken. Denk hierbij aan kleuren, materialen, sfeer en vormen. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van je eigen smaak én wat jij graag terug wilt zien in je eigen interieur. De volgende keer als je een product wilt toevoegen aan je winkelmandje, kan je een blik werpen op je verzamelde inspiratie en kijken of de beelden overeenkomen met het gekozen product.

Neem ook een kijkje op het Pinterest account van Home67: link


2. Bedenk wat je neer wilt zetten

Kijk goed welke producten je een plek wilt geven, van een vaas tot aan een grote kast. Plak, met bijvoorbeeld tape of kranten, de plek af waar je de kast, vloerkleed, fauteuil etc. neer wilt gaan zetten. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht hoe groot de verschillende producten zijn en of deze passen in de ruimte.

3. Is het product überhaupt geschikt?

Bekijk per product of het geschikt is voor jouw leefomstandigheden. Heb je huisdieren? Kinderen? Ga voor jezelf na of bijvoorbeeld je kat niet na 10 minuten met zijn nagels in je kostbare product hangt. Zorg dat het geen onnuttige aankoop is en bedenk ook of het bijvoorbeeld makkelijk is schoon te maken.

4. Levering

Kan het product wat je op het oog hebt wel bij je geleverd worden? Past de bank in de lift? Of kan de kast de draai maken in het trapgat om uiteindelijk het plekje op zolder te krijgen? Meten is weten!

5. Vraag hulp

Bij veel webshops is het mogelijk om vragen te stellen via een Live Chat (dit is in de meeste gevallen rechts onderaan de pagina te vinden). Via deze weg kan je dezelfde vragen stellen als die je aan de verkoper in de winkel zou stellen. De chat is gemaakt om je te helpen, dus maak er vooral gebruik van!


6. Onderzoek naar materiaal

Houttinten kunnen in het echt anders uitpakken dan op de foto. Doe onderzoek of vraag hulp via de Live Chat, om bijvoorbeeld te kijken of het product past bij de meubelen die je al thuis hebt staan. Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat hout een natuurproduct is, elk stuk is uniek! Houdt er ook rekening mee dat een bank voor een raam veel meer licht vangt dan op de zolderkamer en daardoor donkerder lijkt.

Geniet van de kleine dingen in deze bijzondere periode! En mocht je hulp nodig hebben, wij helpen je graag virtueel via de Live Chat rechts onderaan de website.

♥ Team Home67