Paastafelen! Hoe creëer ik een fijne eethoek?

Het is voorjaar en dat betekent dat er weer een aantal fijne feestdagen voor de deur staan, waaronder Pasen! Is het bij jou ook een traditie om samen met familie uitgebreid te ontbijten of te brunchen en lekker lang na te tafelen? Een mooi moment om te zorgen dat de eethoek een gezellige en sfeervolle plek is. Heb je daar hulp bij nodig? Lees dan snel verder!

De juiste eettafel

Een goede én gezellige eethoek begint natuurlijk bij de eettafel. Voor je een eettafel kiest, is het belangrijk om te bepalen aan welke woonwensen je eethoek moet voldoen. Ben je van plan er alleen aan te eten? Of is de eettafel de centrale plek in huis en wil je er ook kunnen werken, uitgebreid tafelen en een plek creëren waar de kinderen huiswerk maken?

Gezellig tafelen

De lengte en breedte van de tafel hangt af van de ruimte, het aantal stoelen die bij de tafel komen, en je eigen wensen. Zit je ’s avonds graag uitgebreid aan tafel, maar wil je overdag ook kunnen werken aan de eettafel? Dan is een grote rechthoekige eettafel een goede optie. Zo kun je je werkspullen ook een dagje laten liggen, of kunnen kinderen aan de slag met hun knutselwerken.

Is het plan om voornamelijk lekker lang na te kunnen tafelen? Dan is een ronde eettafel een mooie optie! Een ronde tafel is niet alleen mooi maar is vooral heel gezellig! Iedereen die om tafel zit kan aangekeken worden. Een ronde tafel staat los in de ruimte en dat creëert een ruimtelijk gevoel. De tafel kan ook goed in kleine ruimtes geplaatst worden. Hou dan wel rekening met de afmeting.

Comfortabel zitten

Wanneer de keuze voor een eettafel is gemaakt, kun je op zoek naar eetkamerstoelen die passen bij je woonwensen. In alle gevallen zijn comfortabele eetkamerstoelen natuurlijk een must, een goede zithouding is van groot belang. Alle eetkamerstoelen in de collectie van Home67 kunnen aan deze eis voldoen. Denk daarnaast ook aan de verschillende materialen. Met kinderen zijn stoelen van bijvoorbeeld kunstleer (PU) een slimme keuze. Wil je graag verschillende eetkamerstoelen met elkaar combineren, maar ben je bang dat het te druk wordt? Kies dan voor één model, in verschillende kleuren.

In de ruimte

Let bij de keuze van eetkamerstoelen niet alleen op uitstraling en comfort, maar kijk ook goed naar de afmetingen van de stoelen én die van de eettafel en de ruimte. Wanneer de stoelen tegen de muur staan, heb je tussen de tafel en de muur voldoende ruimte nodig om te gaan zitten en weer uit te stoel te komen. Is de ruimte tussen de tafelpoten beperkt? Kies dan voor stoelen zonder armleuningen, deze nemen minder ruimte in dan eetkamerstoelen met armleuningen.

Tijd voor de paastafel!

Wanneer jouw eethoek helemaal naar wens is, is het tijd om de feestelijk gedekte paastafel uit te gaan denken. Groen en bloemen zijn altijd geweldige sfeermakers, ook op de eettafel. Pasen is het uitgelezen moment om lekker uit te pakken met een centerpiece vol zijden bloementakken. Zijden bloemen zijn nét echt en je hebt er na Pasen ook veel plezier van! Waar wij erg blij van worden is een ratjetoe aan decoratie op de paastafel. Kleurrijk servies, typische paasdecoratie in de vorm van een haas of een kip en verder decoreren met paaseitjes, bloemen en andere voorjaarsitems.

Neem voor de leukste interieur items even een kijkje in onze webshop. Heb jij hulp nodig bij het creëren van de ideale eethoek? Stuur ons een bericht/e-mail of kom gezellig langs in onze showroom in Heemskerk! Onze ervaren interieurstylisten helpen je graag en geven een passend advies. Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00.