Haal de zomer in huis met deze tips!

Deze zomer ben je waarschijnlijk iets vaker thuis dan normaal. Tijd om een frisse wind door je interieur te laten gaan! Maar hoe breng je dat zomerse gevoel in je interieur? Ik heb 5 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Berg de winter op

Ga zorgvuldig door je huis en kijk kritisch naar de items die je doen denken aan de winter. Ligt er bijvoorbeeld nog een wollen plaid op de bank dat je gebruikt voor de koude winteravonden? Berg het allemaal op!

2. Voeg kleur toe in je huis

De zomer staat in het teken van vrolijkheid en dus ook vrolijke kleuren. Vervang dat grijze kussen voor een gezellig kussen in de kleur geel of kies voor één stoel in een opvallende kleur. Meer kleur zorgt gelijk voor een zomerse sfeer! Zowel felle kleuren en printjes als rustigere pastelkleuren werken goed.

3. Haal de natuur in huis

Het is momenteel een veelgehoorde kreet in interieurland: ‘Haal de natuur naar binnen’. Met hout kun je ontzettend veel doen. Kies bijvoorbeeld voor een houten plantenbak, een houten bijzettafeltje of een houten wandplankjes voor aan de muur. Ook leuk: dieren in huis halen. Bijvoorbeeld met een schapenvacht over de stoel of een vloerkleed met dierenprint haal je een beestenboel binnen.

4. Zet je huis vol planten

Deze tip sluit aan bij de vorige tip en is daarom geen verrassende stap, maar daardoor zeker niet effectief! De makkelijkste manier om het buitengevoel naar binnen te halen is door veel planten neer te zetten. Leuke cactussen en mooie tropische planten geven een instant zomer gevoel. Kies vooral voor veel verschillende planten in verschillende potten. Je kunt ze een plekje geven op de vensterbank, eettafel of bijvoorbeeld ophangen. Een extra tip vanuit Home67: Met een vloerkleed met bloemenprint heb je standaard een mooie bos bloemen in huis. En het mooiste is dat je deze bos geen water hoeft te geven!

5. Laat het licht binnen

Donkere kleuren absorberen licht. Dit wil zeggen dat ze licht opnemen, hierdoor wordt het licht niet weerkaast en kunnen wij het niet waarnemen. Bij lichte kleuren werkt het precies andersom. Kies daarom voor een lichte basis met zoveel mogelijk lichte kleuren en materialen. Daarnaast is natuurlijk licht ook een mooie oplossing. De zon werkt niet altijd even goed mee, maar benut hem op de momenten dat het kan. Gooi die gordijnen wijd open en laat het licht binnen. De makkelijkste tip uit dit rijtje, maar het scheelt een hele hoop!


Heb je hulp nodig om het zonnetje in huis te halen? Aarsel niet om ons een berichtje te sturen via de Live Chat of een e-mail naar info@home67.nl

♥ Team Home67