Groen in je interieur

In onze vorige blog heb je al kunnen lezen dat het gebruik van frisse kleuren, zoals de kleur groen, zorgen voor het echte lente-gevoel in huis. De kleur groen is helemaal terug van weggeweest. Sinds een paar jaar zien we steeds meer groen in het interieur. En Home67 is ook fan: let’s go green! In deze nieuwe blog gaan we dieper in op het effect van de kleur groen en de manier waarop het te combineren is in jouw interieur.

let’s go green!

Het effect van de kleur groen
Dat groen een populaire kleur is in het interieur is eigenlijk heel logisch! Groen gaat ten eerste nooit uit de mode. De kleur heeft een rustgevende werking en zorgt voor een ontspannen sfeer in huis. Groen is de kleur van de natuur; het werkt ontspannend, maar geeft je daarentegen ook nieuwe kracht en energie. Om deze reden is de kleur geschikt voor iedere ruimte in huis.

Door meer groene planten in huis te halen fleur je het interieur op, maar het is nog gezond ook! Kamerplanten verbeteren het binnenklimaat. Je hoort het mensen vaak zeggen; Planten brengen vocht in de lucht, reinigen de lucht en creëren een omgeving waar je je prettig voelt.

Combineren
Omdat er ontzettend veel verschillende tinten groen bestaan, zit er zeker een passende kleur voor jou bij! Wanneer je veel verschillende tinten groen met elkaar combineert, krijg je een harmonieus effect. Donkergroen kan de ruimte knusser maken en zorgt ervoor dat de ruimte kleiner oogt. Wil je de ruimte groter doen lijken? Kies dan eerder voor lichtere varianten van de kleur groen.

Groen is geschikt
voor iedere ruimte
in huis

Foto links: Kussen Jim - Plantenbak Faab - Fauteuil Boss - Vloerkleed Jute. Foto rechts: Bank Sem - Vloerkleed Viola - Kussen Nola

Je kan dan kiezen voor ton-sur-ton, ook wel toon-in-toon genoemd. Dan kies je verschillende dieptes in dezelfde kleurtint. Bijvoorbeeld een lichtgroen, middengroen en donkergroen. Schilder de muur in een lichte tint, kies voor een midden tint voor het vloerkleed én maak het geheel af met een donkergroen bankstel. Heftig? Het kan even wennen zijn, maar het eindresultaat is gaaf!

Groen is een veelzijdige kleur, die je op veel verschillende manieren kunt combineren. Bijvoorbeeld met okergeel, zachtroze, wit (klassiek) of zwart (stoer). Heb je vragen over deze blog? En wil je graag tips voor het toepassen van de kleur groen in jouw interieur? Stuur ons een bericht of maak een afspraak om langs te komen in onze showroom!

Foto links: Kussen Jim - Plantenbak Faab - Fauteuil Dorus - Vloerkleed Jute. Foto rechts: Bank Sem - Vloerkleed Viola - Kussen Macrame