Een donker interieur. Durf jij het aan? 

Maak je klaar voor het najaar: De leukste interieurtrends voor het najaar van 2021 wil je niet missen!

De koudere maanden van het jaar staan weer voor de deur. De dagen worden korter en de temperatuur gaat dalen. Waar we in de lente- en zomermaanden het liefst een licht en fris interieur hebben, zijn de herfst en de winter de seizoenen van warmte en gezelligheid. Daarom is dit het ideale moment om je huis een kleine make-over te geven. We duiken samen in de interieurtrends die een grote rol spelen voor de aankomende maanden. Elke week verassen we je met één van de interieurtrends voor het najaar van 2021. Lees je mee?Deze week: Interieurtrend 4 - Donker interieur
Terwijl we het in de vorige blog hadden over een licht en neutraal interieur, kun je juist ook kiezen voor een donker interieur. Van de combinatie ‘donker’ en ‘interieur’ worden veel mensen al snel zenuwachtig. Donkere muren, vloeren en meubels in huis is gedurfd, maar kan echt een gevoel van luxe geven. We kiezen er snel voor om het hele interieur licht te houden en hier en daar misschien wat donkere accessoires toe te voegen. Lichte kleuren hebben ook zeker zijn charmes en maken een ruimte optisch groter. Daarentegen is een donkere woonkamer heel knus, mysterieus en romantisch.

Shop deze woontrendEerder werden donkere interieurs als kil gezien, maar inmiddels omarmen we steeds meer het idee dat er juist sfeer zit in de donkere look. Daarnaast hoeft echt niet alles donker te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een zwart vloerkleed op een lichte vloer legt creëer je een mooi contrast. Bij donkere kleuren zijn we snel geneigd om alleen maar aan zwart te denken, maar dat hoeft niet. Denk ook aan kleuren zoals donkergrijs, donkergroen of donkerblauw. Durf je nog een stapje verder te gaan? Wanneer je bijvoorbeeld voor een kleurrijke eyecatcher kiest zal deze er echt uitspringen!Donkere kleuren matchen heel mooi met verschillende houtsoorten. Een houten vloer is dus altijd goed in een donkere woonkamer, donkere slaapkamer of een donkere eethoek. Heb je geen houten vloer? Voeg dan een aantal houten meubels toe aan jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mangohouten salontafel, dressoir of wanddecoratie. In een donker interieur is het wel van belang dat je voldoende licht kunt binnenlaten wanneer dit nodig is. ‘S avonds is een donker interieur heel sfeervol, maar overdag is het ook wel eens prettig als je wat daglicht hebt in huis. Zet jij de stap naar een donker interieur dit najaar?

Heb je vragen over deze blog? Of heb je behoefte aan interieuradvies om deze trend ‘donker interieur’ toe te passen in je eigen interieur? Ontdek meer inspiratie op onze website www.home67.nl, neem contact met ons op voor gratis interieuradvies of kom langs in onze showroom in Heemskerk!