DIY: Trendy droogbloemen in de kerstboom

Nog enkele dagen en het is alweer Kerst. December is een drukke maand vol met gezellige dagen. Normaal gesproken de ideale tijd om samen met je familie te genieten van heerlijk eten en prachtige cadeaus. Dit jaar lopen de feestdagen helaas anders dan we hadden gehoopt. Des te belangrijker om je woning gezellig aan te kleden, nu we niet met z’n allen bij elkaar kunnen zijn.

Buiten wordt het sneller donker, de straten en huizen zijn versiert met lichtjes en op de radio hoor je gezellige kerstmuziek, voor je het weet waan je je in de kerstsfeer. Deze stemming kan je natuurlijk ook naar je interieur vertalen. Waar de een het liefst het hele huis omtovert, kiest een ander voor een paar losse kerstdecoraties. Het kan allemaal. Blijf vooral dicht bij jezelf en volg je eigen stijl, het gaat immers om de gezelligheid.

Het beste van twee
werelden! Dé trend van
2020: droogbloemen
in combinatie met
de kerstboom

Het optuigen en versieren van de kerstboom is voor velen een magisch moment. Wat jouw boom dit jaar helemaal af maakt? Versiering rechtstreeks uit de natuur én de trend van 2020: droogbloemen!Denk daarbij aan gedroogde granen, pluimen en bloemen als Pampasgras, Kanariegras en Vlasgras. Piek erop, lichtjes aan en genieten maar.

DIT HEB JE NODIG
- Gedroogde granen, pluimen en bloemen: wij kozen voor Pampasgras, Kanariegras en Vlasgras.
- Een schaar

ZO MAAK JE HET
Knip de stengel op maat. Let op: niet te kort, zodat deze lang genoeg blijft om in de kerstboom takken te blijven hangen. Wij hebben de stengels tot een lengte van ongeveer 25 tot 30 cm geknipt.Hoe ziet jouw opgetuigde kerstboom met droogbloemen eruit? Laat het ons weten via Instagram @home67nl of tag ons #home67