De woontrends van 2021

In deze roerige tijden hechten we meer dan ooit waarde aan een fijn thuis. Creëer dat gevoel met lichte tinten, ronde vormen en knuffelbare stoffen. Dit zijn dan ook de belangrijkste interieurtrends van 2021. Dit nieuwe jaar staat helemaal in het teken van jezelf zijn, warmte, rust, gezelligheid en een nieuw begin.

De kleur van het jaar
De kleur van het jaar 2021 is Brave Ground: een warme, neutrale kleur met mogelijkheden en stabiliteit. Het is veelzijdige en laat andere kleuren stralen. Brave Ground is namelijk goed te combineren met donkerblauw, grijs en roze of terra; tinten die dit jaar ook tot het populaire kleurenpallet behoren.


Dit jaar staat in het
teken van jezelf zijn,
warmte, rust, gezelligheid
en een nieuw begin.

De comeback van Vintage en Retro
De klassieke interieurstijlen, zoals Vintage en Retro zijn dit jaar ook weer helemaal hip! In moeilijke tijden is het namelijk niet gek om comfort te zoeken in iets wat we kennen. Vintage en retro meubels brengen nostalgie met zich mee wat voor houvast kan zorgen. Typische kenmerken van Vintage en Retro zijn bijvoorbeeld organische/ronde vormen, natuurtinten en natuurlijke of grafische prints, zoals bloemen en barok.Zachte materialen
Ook velvet blijf je de komende tijd nog veel terug zien. Dit materiaal gaat helemaal mee in een van de grotere trends die we dit jaar zien: alles mag gezellig, zacht en cosy zijn. Dit is nog zo’n comfortabele toevoeging aan je interieur: de trend van de fluffy items in huis. Denk aan een zachte stoel, een fluffy kussen of knuffelbaar vloerkleed. Heerlijk om tegenaan te liggen na een lange dag.Een blikvanger
Een statement meubelstuk is dé manier om je interieur af te maken, ook in 2021. Bij een sobere inrichting is een pronkstuk een goede manier om jouw ruimte in een keer een stuk spannender te maken. Men denkt vaak dat een eyecatcher erg groot moet zijn, maar niets is minder waar. Zolang jouw statement meubelstuk de aandacht in de ruimte opvraagt zit je goed. Het is wel van belang dat je de ruimte niet te druk maakt. Anders gaat de eyecatcher verloren in de ruimte.

Het maken van keuzes kan soms lastig zijn, onze interieurstyliste helpt je daar graag (online) bij. Stuur ons een bericht, klik rechtsonder op de website en start een Live Chat of stel je vraag via Instagram @home67nl.