Begin 2022 goed!

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuwe start met goede voornemens. We hebben ondertussen alle feestversieringen weer de deur uitgegooid en kijken uit naar een opgeruimd en fris huis. Wat zijn je woonwensen voor dit nieuwe jaar? Mis je iets in je huidige interieur? Wil je meerdere ruimtes (her)inrichten? Of wil je je interieur wat warmer aankleden? Wij geven je inspiratie om het nieuwe jaar goed te beginnen!


De eerste stap

We beginnen met het in kaart brengen van jouw woonwensen. Soms kan het lastig zijn om er achter te komen wat je nu echt graag wilt in je interieur. Je raakt overweldigd door alle keuzes en verliest het gewenste eindresultaat uit het oog. Om jouw woonwensen voor 2022 in kaart te brengen, is het goed om te letten op functionaliteit, indeling, noodzakelijke spullen en jouw eigen smaak.


Welke ruimte wil je gaan (her)inrichten?

Het is belangrijk om te bedenken welke ruimte je wilt gaan (her)inrichten. Hierna kun je beginnen met het onderzoek en uit te schrijven welke functies de ruimte moet hebben.

Wat vind jij belangrijk in de woonkamer? Kijk je bijvoorbeeld graag tv vanaf de bank? Of zit je liever in een fijne stoel bij de open haard met een goed boek? O wil je graag een grote eethoek om gezellig te kunnen dineren? Teken je ideeën uit op een plattegrond. Door meteen een schets te maken heb je direct een beter beeld wat er mogelijk is met de ruimte.


Wat mag absoluut niet ontbreken in je nieuwe interieur?

Je kunt jezelf de volgende dingen afvragen; Wat mis ik in mijn huidige interieur? Waarom moet de ruimte opnieuw ingericht worden? Wat mag absoluut niet ontbreken in mijn nieuwe interieur? Mis ik een warme sfeer in huis? Is het huidige interieur verouderd? Ben ik gewoon toe aan iets nieuws? Is het onlogisch ingedeeld?

Door al deze vragen voor jezelf te beantwoorden, krijg je een duidelijker beeld wat je graag in je nieuwe interieur wilt terugzien.


Waar moet ik beginnen?

Een nieuw interieur hoeft niet meteen te betekenen dat het hele huis omgegooid moet worden met nieuwe meubels. Kleine aanpassingen in huis kunnen al een wereld van verschil maken. De look van een ruimte kan al behoorlijk veranderen door nieuwe woonaccessoires, een trendy vloerkleed of een stijlvolle fauteuil.

Als je nou echt met een knaller het nieuwe jaar in wilt gaan, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om het groots aan te pakken. Houdt je wensenlijst in je achterhoofd en ga lekker shoppen voor een nieuwe bank, een ander model eettafel of comfortabele eetkamerstoelen. Het nieuwe jaar is een mooi moment om je bezig te houden met de deze projecten in huis!

Heb jij nu ook mega veel zin om 2022 goed te beginnen? Neem voor de leukste interieuritems dan even een kijkje in onze webshop. Het maken van keuzes en (online) een product aanschaffen voor jouw interieur kan soms lastig zijn, maar onze interieurstylisten Lizzy en Marcella helpen je daar graag bij. Dit kan door ons een bericht/e-mail te sturen of kom gezellig langs in onze showroom in Heemskerk! Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00.